Slideshow image
Previous Next
Σπουδές στο εξωτερικό
 
Σπουδές στο εξωτερικό
Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής Λάρισα
Σπουδές στην Αγγλία
 
Η Αγγλική γλώσσα, παρόλο που δεν είναι η πρώτη σε αριθμό ατόμων που τη χρησιμοποιούν ως πρώτη γλώσσα, είναι η πιο σημαντική γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι κοινώς αποδεκτή ως η παγκόσμια γλώσσα της εποχής μας και δεν θα υπερβάλλαμε καθόλου αν λέγαμε πως χωρίς βασικές γνώσεις αγγλικών έχουμε… σοβαρό πρόβλημα. Ως γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και πιο συγκεκριμένα στο παρακλάδι των Δυτικών Γερμανικών γλωσσών. Υπολογίζεται ότι περίπου 335 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν ως μητρική τους γλώσσα τα αγγλικά, ενώ ακόμη 505 εκατομμύρια τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα. Σε ορισμένες χώρες η Αγγλική γλώσσα έχει ισχυρή παρουσία αφού ομιλείται απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, είτε ως πρώτη, είτε ως δεύτερη γλώσσα. Η Αγγλική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες γλώσσες όλων των μεγάλων και σημαντικών οργανισμών του πλανήτη, όπως για παράδειγμα ΟΗΕ, ΟΠΕΚ και Κοινοπολιτεία των Εθνών. Θεωρείτε ως η γλώσσα του εμπορίου και των επιχειρήσεων και γι’ αυτό η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι ένα απαραίτητο προσόν για εργοδότηση σε πολυεθνικές εταιρείες ή σε οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας.

Σπουδές στην Γαλλία
 
Η γαλλική είναι μια λατινογενής γλώσσα που προέρχεται από τα λαϊκά λατινικά που μιλούσε ο ρωμαϊκός στρατός, συγγενική των ιταλικών, των ισπανικών, των πορτογαλικών, των καταλανικών και των ρουμανικών. Επηρεάστηκαν κυρίως από κελτικές γλώσσες που μιλούσαν στη Γαλλία πριν τη ρωμαϊκή κατάκτηση και αργότερα από γερμανικές που έφεραν μαζί τους οι εισβάλλουσες γερμανικές φυλές που κατέκλεισαν τη δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Είναι μια από τις σημαντικές  γλώσσες,σε αριθμό ομιλητών, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και όλου του κόσμου και βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Σήμερα περίπου 260 εκατομμύρια άτομα μιλούν γαλλικά, ως πρώτη και δεύτερη γλώσσα και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 περίπου 500 εκ. θα τα γνωρίζουν. Δηλαδή το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Σπουδές στη Γερμανία
 
Η γερμανική γλώσσα είναι μια από τις σημαντικές γλώσσες σε αριθμό ομιλητών και κύρος. Μιλιέται ως μητρική από περίπου 100 εκατομμύρια άτομα και είναι η πιο ομιλούμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ευρώπη τα γερμανικά μιλιούνται κυρίως εκτός από τη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία, καθώς και σε παραμεθόριες περιοχές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας στα σύνορα με τη Γερμανία. Επιπλέον τα γερμανικά μιλιούνται στην περιοχή Τιρόλο της Βόρειας Ιταλίας, στην Τσεχία, την Πολωνία καθώς επίσης στην Ρουμανία από γερμανόφωνες κοινότητες που εγκαταστάθηκαν εκεί το Μεσαίωνα. Εκτός από την Ευρώπη, μιλιέται από σημαντικούς αριθμούς στην Αμερική, Βόρεια και Νότια, και την Αφρική σε κάποιες πρώην γερμανικές αποικίες.
 

Σπουδές στην Ισπανία
 
H ισπανική είναι μια πολύ σημαντική γλώσσα του κόσμου όσον αφορά τον αριθμό ομιλητών, την εξάπλωσή της στην Υφήλιο, τη θέση της σήμερα καθώς και τις προοπτικές της για το μέλλον. Ο συνολικός αριθμός των ισπανόφωνων φτάνει τα 500 εκατομμύρια και εκτείνεται σε πέντε ηπείρους!

Στην Ισπανία υπάρχουν τέσσερις επίσημες γλώσσες:
 τα καστιλιάνικα, η επίσημη ισπανική γλώσσα δηλαδή, μιλιέται σε όλη την ισπανική επικράτεια.
 τα γαλικιανά είναι επίσημη γλώσσα στη Γαλικία και μιλιούνται επίσης σε ορισμένες περιοχές της Λεόν και της Θαμόρα.
 τα βασκικά είναι επίσημη γλώσσα στη Χώρα των Βάσκων και μιλιούνται επίσης σε μέρος της Ναβάρρα.
 τα καταλανικά είναι επίσημη γλώσσα στην Καταλονία και μιλιούνται επίσης στις Βαλεαρίδες νήσους και στην περιοχή της Βαλένθια.

Τα ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ και της ΕΕ. Είναι η δεύτερη κατά σειρά γλώσσα με τους περισσότερους ομιλητές που την έχουν ως μητρική (μετά τα κινέζικα-μανδαρινικά). Επιπρόσθετα, η εκμάθηση των ισπανικών έρχεται δεύτερη στον κόσμο (μετά τα αγγλικά). Σύμφωνα με τους αριθμούς, υπάρχουν περίπου 500 εκατ. ομιλητές (400 εκατ. ως μητρική). Τα ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα σε 20 χώρες της Λατ. Αμερικής, στην Ισημερινή Γουινέα (Αφρική), ενώ μιλιούνται και σε ορισμένες περιοχές των Φιλιππίνων (Ασία).

Σπουδές στην Ιταλία
 
Τα ιταλικά μιλιούνται από 60 περίπου εκατομμύρια άτομα κυρίως στην Ιταλία και στις όμορες χώρες. Θεωρούνται ο πιο κοντινός απόγονος των λατινικών. Χωρίζονται σε πολλές διαλέκτους και μεγάλα τμήματα του ιταλικού πληθυσμού είναι στην ουσία δίγλωσσοι, μιλώντας την επίσημη ιταλική γλώσσα και την τοπική διάλεκτο. Η επίσημη ιταλική γλώσσα βασίζεται στη διάλεκτο της Τοσκάνης. Η Ιταλία αποτελεί μια σταθερή αξία για τους Έλληνες που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τα χαμηλά δίδακτρα, σε συνδυασμό με την εύκολη γλώσσα και την κοντινή απόσταση είναι παράγοντες που φέρουν την Ιταλία ψηλά στις προτιμήσεις γονιών και μαθητών. Το πανεπιστήμιο είναι τελευταίο και σημαντικότερο σκαλοπάτι της εκπαίδευσης, αλλά και μία από τις ωραιότερες φάσεις της ζωής μας. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι  τα πανεπιστήμια της Ιταλίας  είναι από τα παλιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο (Πανεπιστήμιο της Σιένα έτος ίδρυσης: 1240, Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II έτος ίδρυσης: 1224, Πανεπιστήμιο της Πάδοβα έτος ίδρυσης: 1222, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια έτος ίδρυσης: 1088).

Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής
Υψηλάντου 46, Λάρισα
Τηλ: 2410551060 Κιν: 6942551845