Slideshow image
Previous Next
Ισπανικών
 
Μαθήματα Ισπανικών
Koala Studies | Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής Λάρισα
Τα τελευταία χρόνια η εκμάθηση της Ισπανικής Γλώσσας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί τη μοναδική γλώσσα που είναι επίσημη σε 21 χωρών σε όλο τον κόσμο. Σαφώς υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των Ισπανικών της Μαδρίτης ή του Μπουένος Άιρες. Το σημαντικό όμως είναι ότι όσο πιο σωστή είναι η χρήση της γλώσσας τόσο περισσότερο αυτές οι διαφορές εκμηδενίζονται.
 
Εάν θέλετε να μάθετε εύκολα και σωστά την Ισπανική γλώσσα ή και να αποκτήσετε ένα ή περισσότερα πτυχία, τα φροντιστήρια μας “Koala Studies” που βρίσκονται στην Λάρισα, θα σταθούν δίπλα σας και θα σας βοηθήσουν με σωστές μεθόδους στην επίτευξη των στόχων σας.
 
Στα φροντιστήρια μας προετοιμάζουμε νήπια, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και σε ενήλικες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος για Πτυχία Ισπανικών.
 
Προετοιμασία για Πτυχία Ισπανικών
  CELI 1   CELI 2   CELI 3
 CELI 4 - DIPLOMA   CELI 5  
     
Τμήματα Σπουδαστών:
 
 Ειδικά τμήματα νηπίων (έως 6 άτομα)
Play Groups / Pre - juniors (Δωρεάν). Αξιοποιώντας την παιδική δημιουργικότητα και βασιζόμενοι στο παιχνίδι, την κίνηση, τον διάλογο, φέρνουμε το παιδί σε μία πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα καθοδηγούμενο από παιδαγωγό νηπιαγωγό.
 
 Ολιγομελή τμήματα όλων των επιπέδων (έως 8 παιδιά)
 Ειδικά τμήματα ενηλίκων
 
Συχνές Ερωτήσεις
 Γιατί να μάθω Iσπανικά;

Τα Ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα σε παραπάνω από 20 χώρες και πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι τα μιλάνε καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Επίσης η Ισπανία εξελίσσεται σε μία μεγάλη οικονομική δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο με αποτέλεσμα οι εμπορικές συναλλαγές μας με αυτήν να έχουν αυξηθεί ραγδαία.
 Τι χρησιμότητα έχουν οι Πιστοποιητικοί Τίτλοι Σπουδών της Ισπανικής Γλώσσας;

Οι Πιστοποιητικοί Τίτλοι Σπουδών της Ισπανικής Γλώσσας είναι οι μόνοι επίσημοι πιστοποιημένοι τίτλοι της ισπανικής ως ξένης γλώσσας, αναγνωρισμένοι διεθνώς από ιδιωτικές εταιρείες, εμπορικά επιμελητήρια, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς. Οι Τίτλοι Σπουδών της Ισπανικής Γλώσσας πιστοποιούν την επαρκή γνώση της γλώσσας για οποιαδήποτε επαγγελματική ή ακαδημαϊκή δραστηριότητα στην Ισπανία. Τα παραπάνω διπλώματα απαλλάσσουν, κατά περίπτωση τους κατόχους τους, εάν αυτοί είναι υπήκοοι χωρών της Ε.Ε., να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη εξέταση πιστοποίησης της Ισπανικής Γλώσσας, έτσι ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στη Δημόσια Διοίκηση του κράτους.
 Ποια πτυχία υπάρχουν στα Ισπανικά;

Τα διπλώματα DELE πιστοποιούν τη γνώση της ισπανικής γλώσσας, τα εκχωρεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας (Ministerio de Educación, Política Social y Deporte de España). Στην Ελλάδα οι εξετάσεις αυτές διοργανώνονται δύο φορές το χρόνο, Μάιο και Νοέμβριο, από το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και έχει 4 εξεταστικές Απρίλιο, Μάιο, Ιούλιο και Νοέμβριο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις για τις εξετάσεις που οδηγούν στην απόκτηση των παραπάνω πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Ο μόνος περιορισμός αφορά στην ηλικία στο Diploma Superior, ο υποψήφιος του οποίου πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.
Οι εξετάσεις όλων των διπλωμάτων αποτελούνται από τα εξής μέρη: κατανόηση κειμένων, γραπτή έκφραση, ακουστική κατανόηση, γραμματική και λεξιλόγιο καθώς και προφορικά.

Υπάρχουν τρία επίπεδα στα διπλώματα:
1. DELE Inicial
2. DELE Intermedio
3. DELE Superior
 Πόσο χρόνο χρειάζομαι για την απόκτηση των διπλωμάτων αυτών;

To DELE Inicial  αντιστοιχεί στο επίπεδο 2 και είναι παρόμοιο με το πτυχίο ΡΕΤ του Cambridge. Ο υποψήφιος πρέπει να κατέχει τη βασική δομή της ισπανικής γλώσσας και να μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικές επικοινωνιακές ανάγκες. Απαιτείται φοίτηση τουλάχιστον ενός οκταμήνου. Το DELE Intermedio αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 και είναι παρόμοιο με το First Certificate του Cambridge. Ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει πολύ καλά την ισπανική γραμματική και να μπορεί να συζητήσει με σχετική ευκολία με native speakers. Απαιτείται φοίτηση τουλάχιστον δυο οκταμήνων. Το DELE Superior αντιστοιχεί στο επίπεδο 5 και είναι παρόμοιο με το Certificate of Proficiency in English. Ο υποψήφιος οφείλει να γνωρίζει τέλεια τη δομή της γλώσσας, να εκφράζει τη γνώμη του σε εξειδικευμένα θέματα και να μπορεί να συμμετάσχει σε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου με native speakers. Απαιτείται φοίτηση τουλάχιστον τριών οκταμήνων.
Είναι απαραίτητο να έχω το δίπλωμα του πρώτου επιπέδου (Nivel Inicial) για να πάρω μέρος στις εξετάσεις του δεύτερου (Nivel Intermedio);
 
Όχι. Οι εξετάσεις που οδηγούν στην απόκτηση Πιστοποιητικών Τίτλων Σπουδών είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Οι υποψήφιοι μπορούν να διαλέξουν ελεύθερα το επίπεδο στο οποίο θέλουν να διαγωνιστούν. Ωστόσο λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εξετάσεων όλων των επιπέδων, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σε πάνω από μία.
 Πού πρέπει να εγγραφώ και πού πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;

Οι εγγραφές συμμετοχής στις εξετάσεις που οδηγούν στην απόκτηση Πιστοποιητικών Σπουδών γίνονται από τα φροντιστήρια ASSOS και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε χώρους που ορίζει κάθε χρονιά το Ινστιτούτο Cervantes (ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα κ.ά.).
 Επιτρέπεται η χρήση διαλεκτικών παραλλαγών της Ισπανικής;

Όχι μόνο η καστιλιάνικη αλλά και όλες οι γλωσσολογικές νόρμες έχουν ισχύ έτσι όπως αυτές χρησιμοποιούνται από σωστούς ομιλητές.
 Πότε κοινοποιούνται τα αποτελέσματα;

Το Ινστιτούτο Cervantes κοινοποιεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσα σε 60 ημέρες στο διαδίκτυο.
 
Με κάποιο από τα πιστοποιητικά σπουδών της Ισπανικής Γλώσσας μπορώ να διδάξω την Ισπανική ως ξένη γλώσσα; 
 
Οι Πιστοποιητικοί Τίτλοι Σπουδών είναι επίσημοι τίτλοι που πιστοποιούν το επίπεδο γνώσης της γλώσσας. Οι πιστοποιημένοι κύκλοι έχουν αόριστη ισχύ. Όσοι θέλουν να έχουν μία εξειδικευμένη εκπαίδευση ως καθηγητές μπορούν να πραγματοποιήσουν ετήσιο κύκλο σπουδών είτε στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Μαδρίτη, είτε σε ένα από τα κέντρα του. Το Ελληνικό Δημόσιο δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του SUPERIOR να διδάξουν.
 Υπάρχει Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για τα Ισπανικά;

Σε δύο βασικά επίπεδα, Β (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Β1 ή Β2) και Γ (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Γ1 ή Γ2).
 Πώς μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα του ΚΠΓ;

Αυτά ανακοινώνονται στο διαδίκτυο.
 Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις ΚΠΓ;

Γίνονται είτε στο φροντιστήριό σας, είτε στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σας.
 Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για το ΚΠΓ;

Συνήθως οι εξεταστικοί περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.

Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής
Υψηλάντου 46, Λάρισα
Τηλ: 2410551060 Κιν: 6942551845