Slideshow image
Previous Next
Αγγλικών
 
Μαθήματα Αγγλικών
Koala Studies | Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής Λάρισα
Τα Αγγλικά είναι η γλώσσα του εμπορίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην εποχή μας θεωρούνται προαπαιτούμενη γλώσσα για κάθε είδους δουλειά αλλά και για μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους τομείς. Είναι το μέσον επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων στις καθημερινές και επιχειρησιακές τους συναλλαγές γεγονός που την καθιστούν πρώτη στις προτιμήσεις των σπουδαστών και εργαζομένων. 
 
Στα φροντιστήρια μας “Koala Studies” που βρίσκονται στην Λάρισα, διαθέτουμε καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία, που με αγάπη και μεράκι  ακολουθούν δοκιμασμένη μεθοδολογία ώστε να αποτελούν εγγύηση για κάθε μαθητή στις εξετάσεις για την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων πτυχίων.
 
 
Προετοιμασία για τα πτυχία αγγλικών:
 
 YLE
 ALCE   GRE
 KET
 CPE   GMAT 
 PET 
 ECPE  SAT 
 FCE 
 TOEIC  BEC 
 ECCE 
 TOEFL ibt  BULATS
 CAE   IELTS   
     
Τμήματα Σπουδαστών:
 
 Ειδικά τμήματα νηπίων (έως 6 άτομα)
Play Groups / Pre - juniors (Δωρεάν). Αξιοποιώντας την παιδική δημιουργικότητα και βασιζόμενοι στο παιχνίδι, την κίνηση, τον διάλογο, φέρνουμε το παιδί σε μία πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα καθοδηγούμενο από παιδαγωγό νηπιαγωγό.
 
 Ολιγομελή τμήματα όλων των επιπέδων (έως 8 παιδιά)
 Ειδικά τμήματα ενηλίκων
 
 
Συχνές Ερωτήσεις
 Γιατί να μάθω Αγγλικά;

Τις τελευταίες δεκαετίες η Αγγλική έχει γίνει μία διεθνής γλώσσα, ένα διαβατήριο για την παγκόσμια επικοινωνία, όχι μόνον σε επίπεδο διεθνών Οργανισμών, επιστήμης, τεχνολογίας ή επιχειρήσεων, αλλά και μεταξύ απλών ανθρώπων στις καθημερινές τους συναναστροφές και συναλλαγές. Η χρήση της ως ξένης ή δεύτερης γλώσσας είναι ευρύτατα διαδεδομένη, με τους χρήστες της να ξεπερνούν κατά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια αυτούς που την έχουν μητρική τους γλώσσα.
 
 Τί είναι το First Certificate in English (FCE);

Το FCE είναι πτυχίο γλωσσομάθειας του Πανεπιστήμιου του Cambridge. Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 (Lower) του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Καλύπτει την επικοινωνία σε βασικούς τομείς και η κατοχή του είναι πλέον απαραίτητη και επιτακτική στον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τομέα.
 
 Τί είναι το Certificate in Advanced English (CAE);

Το CAE είναι και αυτό πτυχίο γλωσσομάθειας που χορηγείται από το Πανεπιστήμιο του Cambridge κατόπιν εξετάσεων. Είναι μια εξέταση προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Είναι αποδεικτικό υψηλού επιπέδου γνώσης της γλώσσας για όσους χρησιμοποιούν τα Αγγλικά σε τομείς όπως η ανώτερη εκπαίδευση, η δουλειά και οι κοινωνικές εκδηλώσεις.
 Τί είναι το Certificate of Proficiency in English (CPE);

Το CPE είναι ένα πτυχίο γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι μια εξέταση πολύ προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχεί στο επίπεδο C2 του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες. Αντιστοιχεί σε επίπεδο γνώσης του αγγλικού πανεπιστημιακού επιπέδου και αναγνωρίζεται από τα περισσότερα Βρετανικά πανεπιστήμια, αλλά και διεθνώς, ως αποδεικτικό γνώσης της γλώσσας σε άριστο επίπεδο. Η απόκτησή του προσφέρει επίσης τη δυνατότητα απόκτησης άδειας διδασκαλίας (επάρκεια) της
 
 Κάθε πότε διενεργούνται εξετάσεις για τα πτυχία του Cambridge;

Εξετάσεις για τα πτυχία Cambridge διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, κάθε Δεκέμβριο και Μάιο.
 Πού διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι μεν γραπτές γίνονται σε μεγάλα ξενοδοχεία ή στο Α.Π.Θ ή σε σχολεία (δημοτικά ή γυμνάσια). Οι δε προφορικές για τους σπουδαστές των ΑSSOS, στους χώρους μας, ενώ για τους υπόλοιπους σχολεία σε σχολεία, γυμνάσια ή ξενοδοχεία.
 Τι είναι τα πτυχία BEC;

Τα πιστοποιητικά Cambridge Esol Business English Certificates (BEC) είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και δίνονται από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε περιβάλλον εργασίας.
 Τι περιλαμβάνουν τα πτυχία BEC;

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής:
a) BEC PRELIMINARY Reading and Writing (1h 30’)→50%
Listening (40’)→25%
Speaking (12’) →25%

b) BEC VANTAGE Reading (60’) → 25%
25% Listening (40’) →25% Writing (45’)
Speaking (14’) →25%

c) BEC HIGHER Reading (60’) →25%
Writing (1h 10’) →25%
Listening (40’)→ 25%
Speaking (16’)→ 25%
 
 Πόσα επίπεδα υπάρχουν στα πτυχία BEC;

Τα BEC διαρθρώνονται σε 3 επίπεδα:
a) BEC PRELIMINARY, το οποίο αντιστοιχεί σε επίπεδο Β1,
b) BEC VANTAGE, το οποίο αντιστοιχεί σε επίπεδο Β2,
c) BEC HIGHER, το οποίο αντιστοιχεί σε επίπεδο C1.
 
 Κάθε πότε διεξάγονται εξετάσεις για τα πτυχία BEC;


Οι ημερομηνίες των εξετάσεων ανακοινώνονται από το επίσημο site του Βρετανικού Συμβουλίου (www.britishcouncil.gr).
 Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης BEC;

Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται σε 4-6 εβδομάδες από την ημερομηνία της γραπτής εξέτασης.
 Ποια είναι τα πτυχία Michigan;

Είναι το BASIC COMPETENCY IN ENGLISH (BCCE), το CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH (ECCE), το ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) , το CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (ECPE), το MICHIGAN ENGLISH TEST (MET) και το MICHIGAN ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT BATTERY (MELAB).
 
 Κάθε πότε διενεργούνται εξετάσεις για τα πτυχία Michigan;

• Τα πτυχία BCCE, ECCE, ALCE και ECPE δίνονται δύο φορές το χρόνο, το Νοέμβριο/Δεκέμβριο και Μάιο/Ιούνιο. (Το ALCE δίνεται παραπάνω από 2 φορές το χρόνο)
• Οι εξετάσεις MET διεξάγονται στην Ελλάδα μία φορά το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (εκτός Αυγούστου).
• Οι εξετάσεις για το ΜELAB διεξάγονται 1 φορά κάθε μήνα.
 
 Τι σκορ πρέπει να έχει κανείς για να περάσει πτυχία Michigan;
ECPE
• Αποκτούν το ECPE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650.
• Αποκτούν το ECPE με τη διάκριση «with Honors» οι υποψήφιοι που λαμβάνουν βαθμολογία σε όλες τις ενότητες ίση ή ανώτερη του 840.
• Δεν αποκτούν το ECPE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες κατώτερο του 650.
• Δεν αποκτούν το ECPE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
• Το Πανεπιστήμιο του Michigan επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις. Τα ίδια ισχύουν και για το ECCE.

BCCE
Αρχές του συστήματος διόρθωσης και αξιολόγησης των εξετάσεων ΒCCE (σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014):
• Κάθε μία από τις ενότητες του ΒCCE αξιολογείται με κλίμακα από 0 έως 1000. Κάθε ενότητα φέρει ίση βαρύτητα στον καθορισμό του τελικού βαθμού.
• Η ελάχιστη βαθμολογία για επιτυχία ανά ενότητα είναι 650 από 1000. Οι βαθμολογίες των ενοτήτων συνδυάζονται και συνυπολογίζονται, ώστε να εξάγεται πιθανός μέσος όρος 1000 και για τις τέσσερεις ενότητες.
• Αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650.
• Δεν αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες κατώτερο του 650.
• Δεν αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
• Το Hellenic American University επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις.

ALCE
Αρχές του συστήματος διόρθωσης και αξιολόγησης των εξετάσεων ALCE (σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014):
• Κάθε μία από τις ενότητες του ALCE αξιολογείται με κλίμακα από 0 έως 1000. Κάθε ενότητα φέρει ίση βαρύτητα στον καθορισμό του τελικού βαθμού.
• Η ελάχιστη βαθμολογία για επιτυχία ανά ενότητα είναι 650 από 1000. Οι βαθμολογίες των ενοτήτων συνδυάζονται και συνυπολογίζονται, ώστε να εξάγεται πιθανός μέσος όρος 1000 και για τις τέσσερεις ενότητες.
• Αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650.
• Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες κατώτερο του 650.
• Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
• Το Hellenic American University επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις.

MET
• Διαδικασία βαθμολόγησης των εξετάσεων ΜΕΤ
• Όλες οι ενότητες των εξετάσεων MET βαθμολογούνται από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Η.Π.Α.
• Οι ενότητες Listening και Reading and Grammar βαθμολογούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κάθε σωστή απάντηση φέρει ίσο βαθμολογικό βάρος ανά ενότητα και δεν αφαιρούνται βαθμοί για λάθος απαντήσεις. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν διαβαθμισμένη βαθμολογία 0-80 για τις ενότητες Listening και Reading and Grammar και έναν τελικό βαθμό για τις συγκεκριμένες ενότητες. Ο τελικός βαθμός είναι το άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών στις συγκεκριμένες ενότητες.
• Οι βαθμοί για την ενότητα Speaking αναγράφονται ξεχωριστά, με διαβαθμισμένη βαθμολογία 0-80 επίσης.
• Το MET δεν έχει βαθμό «pass». Η διαβαθμισμένη βαθμολογία που λαμβάνουν οι υποψήφιοι προκύπτει με την εφαρμογή των αρχών της Σύγχρονης Θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory). Οι διαβαθμισμένες βαθμολογίες δεν είναι ποσοστά. Δεν δείχνουν σε πόσες ερωτήσεις έδωσαν σωστές απαντήσεις οι υποψήφιοι, αλλά σε ποιο σημείο της κλίμακας γλωσσικής ικανότητας βρίσκονται οι υποψήφιοι. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι οι βαθμοί που λαμβάνουν υποψήφιοι διαφορετικών εξεταστικών περιόδων είναι συγκρίσιμοι μεταξύ τους και δίκαιοι για όλους τους υποψήφιους, ανεξαρτήτως από το χρόνο στον οποίο ο καθένας τους συμμετείχε στις εξετάσεις.
Η βαθμολογία του MET παρουσιάζεται σε επίσημη αναφορά βαθμολογίας (score report form) του CaMLA. Η αναφορά βαθμολογίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:
• Ένας βαθμός για κάθε μία από τις ενότητες Listening και Reading and Grammar.
• Τελικός βαθμός του MET score, ο οποίος είναι το άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών στις ενότητες Listening και Reading and Grammar.
• Βαθμός για την ενότητα Speaking.

MELAB
Διαδικασία βαθμολόγησης των εξετάσεων MELAB
• Όλες οι ενότητες των εξετάσεων MELAB βαθμολογούνται από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Η.Π.Α.
• Οι ενότητες Listening και GCVR βαθμολογούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κάθε σωστή απάντηση συνεισφέρει στον τελικό βαθμό της κάθε ενότητας και δεν αφαιρούνται βαθμοί για λάθος απαντήσεις. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν διαβαθμισμένη βαθμολογία η οποία προκύπτει με την εφαρμογή των αρχών της Σύγχρονης Θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory). Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι η ικανότητα που απαιτείται να λάβουν υποψήφιοι ένα συγκεκριμένο βαθμό παραμένει η ίδια, ανεξαρτήτως της εξεταστικής περιόδου στην οποία συμμετείχαν.
• Οι ενότητες Speaking και Writing βαθμολογούνται σύμφωνα με κλίμακες του CaMLA από εξεταστές οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από το CaMLA. Όλες οι εκθέσεις βαθμολογούνται τουλάχιστον από δύο εξεταστές.
 
Οι βαθμολογικές κλίμακες ανά ενότητα του MELAB είναι οι ακόλουθες:
 
Ενότητα Κλίμακα Σημειώσεις
Writing 0-97  
Listening 0-100  
GCVR 0-100  
Speaking 1-4 Μπορεί να περιλαμβάνει + ή –
Τελικός βαθμός MELAB 0-99 Μέσος όρος βαθμολογίας Writing, Listening και GCVR
     
Το MELAB δεν έχει βαθμό «pass». Παρ’ όλα αυτά, διάφοροι οργανισμοί που δέχονται το MELAB μπορεί να απαιτούν συγκεκριμένη ελάχιστη βαθμολογία σύμφωνα με τους σκοπούς τους.
Για παράδειγμα:
• Ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σε κρατικό πανεπιστήμιο απαιτεί ελάχιστο τελικό βαθμό MELAB μεταξύ 80 και 85, με ελάχιστη βαθμολογία 80 σε κάθε μία από τις ενότητες Writing, Listening και GCVR (ο τελικός βαθμός MELAB είναι ο μέσος όρος βαθμολογίας των συγκεκριμένων ενοτήτων).
• Άλλο προπτυχιακό πρόγραμμα σε κοινοτικό κολέγιο (community college) απαιτεί 75 ως ελάχιστο τελικό βαθμό MELAB.
Η βαθμολογία του MELAB παρουσιάζεται σε επίσημη αναφορά βαθμολογίας (score report form). Η αναφορά βαθμολογίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:
• Ένας βαθμός για κάθε μία από τις ενότητες.
• Τελικός βαθμός του MELAB, ο οποίος είναι ο μέσος όρος βαθμολογίας των ενοτήτων Writing, Listening και GCVR.
• Βαθμός για την ενότητα Speaking.
• Επιπλέον σχόλια σχετικά με την επίδοση του υποψήφιου στην εξέταση (εφόσον υπάρχουν).
 Τι είναι τα πτυχία EDEXCEL;

Είναι εξετάσεις που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην Ελλάδα διεξάγονται με τη βοήθεια του Palso.
 
 Πόσα επίπεδα υπάρχουν στα πτυχία EDEXCEL;

Υπάρχουν 5 εκ των οποίων τα 4 αναγνωρίζονται και από τον ΑΣΕΠ.
 Κάθε πότε διενεργούνται εξετάσεις για τα πτυχία EDEXCEL;

Υπάρχουν δύο εξεταστικές περίοδοι. Κάθε Δεκέμβριο και Μάιο. 
 Τι είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ);

Είναι το πρώτο πτυχίο που απονέμει το ελληνικό κράτος. Το Ε.Π.Π.Ε. δηλαδή το Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος των Εξετάσεων στοχεύει με το ΚΠΓ στην πιστοποίηση της γλωσσικής γνώσης. Το Ε.Π.Π.Ε. προσδιορίζει 6 επίπεδα γνώσης, υιοθετώντας την κλίμακα των επιπέδων γλωσσομάθειας που προβλέπει το κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.
Α1: επίπεδο στοιχειώδους γνώσης
Α2: επίπεδο βασικής γνώσης
Β1: επίπεδο μέτριας γνώσης
Β2: επίπεδο καλής γνώσης
Γ1: επίπεδο πολύ καλής γνώσης
Γ2: επίπεδο άριστης γνώσης
Το Κ.Π.Γ. αφορά μέχρι τώρα τις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.
 
 Το Κ.Π.Γ. αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ;

Ασφαλώς. Το επίπεδο Β2 είναι ισότιμο του First Certificate (FCE). Το επίπεδο Γ1 είναι ισότιμο του Advanced (CAE). Το επίπεδο Γ2 είναι ισότιμο του Proficiency. Οι αντίστοιχες ισοτιμίες ισχύουν και για τα πτυχία των άλλων γλωσσών.
 
 Για ποια επίπεδα δίνονται εξετάσεις ΚΠΓ;

Δίνονται εξετάσεις για τα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test και για τα επίπεδα Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση»).
 Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για το ΚΠΓ;

Συνήθως οι εξεταστικές περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.
 Τι είναι το IELTS;

Το IELTS αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή σε προπτυχιακά ή και μεταπτυχιακά προγράμματα σε περισσότερα από 1.200 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ακόμα πιστοποιεί την ικανότητα των υποψηφίων για εργασία στο εξωτερικό όπου η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Το IELTS διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Πανεπιστήμιο του Cambridge και η διάρκεια του περιορίζεται στα 2 χρόνια. Η συνολική διάρκεια της εξέτασης κρατάει περίπου 3 ώρες. Επίσης αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
 Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να συμμετάσχεις στις εξετάσεις ΙELTS;

Υπάρχουν 2 διαφορετικές εκδοχές του IELTS ανάλογα με το λόγο της μελλοντικής χρήσης του. Το Academic και το General Training Module.

Το Academic Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης.
 
Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.
 
 Πότε γίνονται οι εξετάσεις για το IELTS;

Το IELTS διενεργείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αρκετές φορές το μήνα. Κάθε εξεταζόμενος έχει δικαίωμα να εξεταστεί μόνο μία φορά κάθε μήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτησή τους, περίπου 5 εβδομάδες πριν την ημέρα των εξετάσεων.
 
 Με τι βαθμολογία επιτυγχάνω στις εξετάσεις του IELTS;

Η συνολική κλίμακα βαθμολογίας είναι από 1-9. Κάθε ίδρυμα καθορίζει το score που θεωρεί κατάλληλο. Εντούτοις, σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι score (4,5-5,5) →  Β2 score (6-7) →  Γ1 score (7,5+) → Γ2.
 Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του IELTS;

Τα αποτελέσματα βγαίνουν (2) εβδομάδες μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να αποσταλούν απευθείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου μέχρι 4 στον αριθμό.
 Ποια είναι η βάση για την εισαγωγή στα αγγλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα;

Δεν υπάρχει καθορισμένο pass mark. Κάθε ίδρυμα καθορίζει το score που θεωρεί κατάλληλο. Εντούτοις, σαν γενικός κανόνας, score κάτω από Band 5, σε οποιοδήποτε skill, θεωρείται πολύ χαμηλό για ακαδημαϊκές σπουδές. Score πάνω από Band 6,5 εκλαμβάνεται επαρκές ως καλό. Γενική επίδοση με Band score 5 ή 6 είναι οριακή και μπορεί να μην γίνεται δεκτή σε πολλά πανεπιστήμια. Συνήθως τα πανεπιστήμια ζητούν από 7 και πάνω, αλλά και πάλι εξαρτάται από το κάθε ίδρυμα.
 Πόσο διαρκεί η πιστοποίηση του IELTS;

Η πιστοποίηση ισχύει για 2 χρόνια.
 Τι είναι το TOEFL;

Το TOEFL iBT® (internet-based test) είναι τεστ υψηλής χρηστικότητας (high stakes exam). Πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων στην Αγγλική υποψηφίων που σκοπεύουν να ενταχθούν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού. H Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο για το TOEFL iBT® στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το TOEFL iBT® μπορεί να χρησιμοποιηθεί από:
• Σπουδαστές οι οποίοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
• Προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής (ως κατατακτήρια ή τελική εξέταση)
• Υποψήφιους πιστοποιήσεων και υποτροφιών
• Μαθητές Αγγλικής οι οποίοι επιθυμούν να ελέγξουν τη μαθησιακή τους πρόοδο
• Σπουδαστές και εργαζόμενους οι οποίοι αιτούνται βίζα

Τί περιλαμβάνουν οι εξετάσεις του TOEFL;
Οι υποψήφιοι λαμβάνουν βαθμολογία ανά ενότητα και συνολική βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα:
Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading comprehension) 0-30 → Διάρκεια 60-100’
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening comprehension) 0-30 → Διάρκεια 60-90’
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 0-30 → Διάρκεια 20’
Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) 0-30 → Διάρκεια 50’
Συνολική βαθμολογία 0-120
 
 Πώς λαμβάνω μέρος στις εξετάσεις του TOEFL;

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει και για τις ημερομηνίες των εξετάσεων οι οποίες ανακοινώνονται μέσω της ETS, του επίσημου φορέα διοργάνωσης του TOEFL στην ιστοσελίδα www.ets.org. Εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το μήνα στη Θεσσαλονίκη.
 
 Τι score πρέπει να πιάσω για να περάσω το TOEFL;

Συνήθως το σκορ που ζητάνε τα περισσότερα Παν/μια είναι 90/120, κάποια, όμως, ζητάνε 90 και άνω.
 Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του TOEFL;

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά (15) ημέρες μετά την ημερομηνία των εξετάσεων και τα επικοινωνούμε άμεσα στους σπουδαστές μας.
 Πόσο διαρκεί η πιστοποίηση του TOEFL;

Η πιστοποίηση ισχύει για 2 χρόνια.
 
 Τι είναι το GMAT;

Το GMAT είναι μία εξέταση η οποία είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να κάνουν ΜΒΑ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Το σκορ ισχύει για 5 χρόνια.
 
 Τί περιλαμβάνουν οι εξετάσεις του GMAT;

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν 4 μέρη εκ των οποίων η έκθεση (ANALYTICAL WRITING ASSESSMENT) είναι προαιρετική. Τα μέρη του GMAT είναι:
1) ANALYTICAL WRITING ASSESSMENT → 1 έκθεση (Argument essay) σε 30’ σε υπολογιστή.
2) INTEGRATED REASONING SECTION→ 12 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 30’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει γραφική ερμηνεία (Graphics Interpretation), ανάλυση πινάκων (Table Analysis), two-part anaysis, multi-source reasoning.
3)Το QUANTITATIVE SECTION→ 37 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 75’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων (Problem solving), επάρκεια δεδομένων (Data sufficiency).
4) Το VERBAL SECTION→ 41 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 75’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει κατανόηση κειμένου (Reading Comprehension), ασκήσεις λογικής (Critical Reasoning) και διόρθωση λαθών (Sentence Correction).
Το QUANTITATIVE SECTION και το VERBAL SECTION αποτελούν τα δύο βασικά μέρη της εξέτασης. Τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά.
 
 Πως γίνεται η εγγραφή στις εξετάσεις του GMAT;

Η εγγραφή για τις εξετάσεις και οι ημερομηνίες αυτών αναρτώνται στο επίσημο site του GMAT στο www.mba.com.
 
 Τι είναι το GRE;

Το GRE είναι μία εξέταση η οποία είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να κάνουν ΜΒΑ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις δίνονται είτε σε Η/Υ είτε χειρόγραφα. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
 Πόσο διαρκεί η εξέταση του GMAT;

Συνολικά η διάρκεια εξέτασης είναι 2,5 ώρες και με τα επιμέρους μέρη (ANALYTICAL WRITING ASSESSMENT και INTEGRATED REASONING SECTION) όπως και τα διαλλείματα φτάνει τις 4 ώρες.
 Ποια είναι η ροή της εξέτασης GMAT;

H δυσκολία των ερωτήσεων πηγαίνει αναλογικά με τις δοθείσες απαντήσεις. Το τεστ αρχίζει με μια ερώτηση, που είναι μέτριας δυσκολίας και ανάλογα με το αν η απάντηση είναι σωστή ή όχι, η επόμενη ερώτηση είναι πιο δύσκολη ή πιο εύκολη αντίστοιχα. Ο υποψήφιος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να διορθώσει κάποια απάντησή του, καθώς οι ερωτήσεις επιλέγονται διαδοχικά από τον υπολογιστή.
 Τι score πρέπει να πιάσω για να περάσω το GMAT;

Η βαθμολογία με άριστα το 800 προκύπτει από την επίδοση του μαθητή στα Quantitative & Verbal Sections. Το Analytical Writing βαθμολογείται με άριστα το 6 και το Integrated Reasoning με άριστα το 8. Αυτά τα δύο sections είναι και προαιρετικά. Αν δεν σας τα ζητάει ένα πανεπιστήμιο, δεν τα δίνετε.

Αποδεκτό score το 550-680 για τα πιο πολλά Πανεπιστήμια.
 
 Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του GMAT;

Ανεπίσημα τα αποτελέσματα μπορούν να τα πάρουν οι υποψήφιοι αμέσως μετά το τέλος της εξέτασης. Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται στους υποψήφιους μέσω email (15) ημέρες μετά την ημέρα της εξέτασης. Ακόμα αποστέλλονται απευθείας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου μέχρι 5 στον αριθμό, εφόσον έχει ζητηθεί από τον υποψήφιο.

Το GMAT έχει χρονική ισχύς 5 χρόνια.
 
 Τι είναι το GRE;

Το GRE είναι μία εξέταση η οποία είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να κάνουν ΜΒΑ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις δίνονται είτε σε Η/Υ είτε χειρόγραφα. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
 
 Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις του GRE;

Υπάρχουν 2 είδη τεστ GRE, το γενικό (general) και το ειδικό (subject).

Το γενικό τεστ περιλαμβάνει 3 μέρη:
1) το ANALYTICAL WRITING (ένα μέρος με δύο ασκήσεις, 30 λεπτά / για κάθε άσκηση και είναι προαιρετικό)
2) το VERBAL REASONING (δύο μέρη, 25 ερωτήματα ανά μέρος, 35 λεπτά το κάθε μέρος).
3) το QUANTITATIVE REASONING (δύο ενότητες, 25 ερωτήσεις ανά ενότητα, 40 λεπτά η κάθε ενότητα).

Οι ενδιαφερόμενοι για το ειδικό τεστ του GRE μπορούν να εξεταστούν σε έναν από τους παρακάτω τομείς:
1) Biochemistry, Cell and Molecular Biology
2) Biology
3) Chemistry
4) Literature in English
5) Mathematics
6) Physics
7) Psychology
Επίσης GRE μπορεί να δοθεί για κάθε εξειδικευμένο τομέα.
 
 Πόση ώρα διαρκεί η εξέταση;

Το τεστ διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά.
 
 Πού διεξάγονται οι εξετάσεις GRE;

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο μόνο για το GRE Subject Test.
 Πότε γίνονται οι εξετάσεις GRE;

Τα GRE® Subject Tests διεξάγονται τρεις φορές το χρόνο, Απρίλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.
 
 Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του GRE;

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων σε Η/Υ βγαίνουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης. Τα επίσημα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της έκθεσης αποστέλλονται σε (10-15) ημέρες μετά την ημέρα της εξέτασης. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα σε χαρτί βγαίνουν σε (6) εβδομάδες.

Το σκορ ισχύει για 5 χρόνια.
 
 Τι score πρέπει να πιάσω για να περάσω το GRE;

Η κλίμακα βαθμολόγησης κυμαίνεται από 130-170 για το verbal & quantitative reasoning, ενώ για το analytical writing είναι από 0-6. Το κάθε πανεπιστήμιο ορίζει το δικό του σκορ ως προαπαιτούμενο. Συνήθως για την επιλογή των φοιτητών απαιτούνται υψηλότερα σκορ από τα ελάχιστα που ορίζονται από τα πανεπιστήμια

 Τι είναι το BULATS;

ΤΟ BULATS είναι ένα πτυχίο που έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία τεσσάρων μεγάλων διεθνών εξεταστικών οργανισμών, του Πανεπιστημίου του Cambridge για τα Αγγλικά, της Alliance Fransaise για τα Γαλλικά, του Ινστιτούτου Goethe για τα Γερμανικά και του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα για τα Ισπανικά. Αποτελεί ένα γρήγορο και οικονομικό τρόπο πιστοποίησης της γλώσσας σε επίπεδο επαγγελματικής χρήσης και εξετάζει όλες τις δεξιότητες, κατανόηση κειμένου (Reading Comprehension) και προφορικού λόγου (Listening Comprehension), παραγωγή προφορικού (Speaking) και γραπτού λόγου (Writing).
 
 Πότε λαμβάνω την πιστοποίηση BULATS;

Η αυτόματη λήψη της βαθμολογίας με το πέρας της εξέτασης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους εξεταζόμενους που χρειάζονται άμεσα ένα έγκυρο πιστοποιητικό.
 Υπάρχει αναγνώριση του BULATS;

Αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και αποτελεί μια επιπλέον επιλογή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ESOL. Όσον αφορά στη διάρκεια ισχύος του BULATS για το ελληνικό δημόσιο ή χρήση του για τον ΑΣΕΠ ισχύει εφόρου ζωής.
 Με ποιο τρόπο εξετάζομαι στο BULATS και πόση η διάρκεια εξέτασης;

Η εξέταση διατίθεται σε γραπτή, computer based και online μορφή. Το τεστ μπορεί να διαρκέσει έως και 90 λεπτά ανάλογα με το επίπεδο του υποψηφίου.
 Ποια είναι η λειτουργία του BULATS;

Αξιολογεί τις γνώσεις των υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα (Α1 έως Γ2). Πιο συγκεκριμένα:
Β1 (Μέτρια Γνώση) →40-59 βαθμοί
Β2 (Καλή Γνώση) → 60-74 βαθμοί
Γ1 (Πολύ καλή γνώση) → 75-89 βαθμοί
Γ2 (Άριστη Γνώση) → 90-100 βαθμοί
 
 Τί είναι το TOEIC;

Το TOEIC είναι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας τεστ, που αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων της αγγλικής γλώσσας. Απονέμεται στην Ελλάδα από τον επίσημο φορέα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση αποτελεί το μοναδικό εξεταστικό κέντρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης των υποψηφίων στην Αγγλική γλώσσα. Υπάρχει ένα τεστ για όλους τους υποψηφίους και η βαθμολογία υπολογίζεται με βάση την επίδοσή τους. Όλοι οι υποψήφιοι παίρνουν πτυχίο, ανάλογα με το σκορ, που συγκεντρώνουν.
 Σε ποιους απευθύνεται το TOEIC;

Το TOEIC απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν άμεσα και οικονομικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί σε περισσότερες από 90 χώρες εμπιστεύονται το TOEIC για την πρόσληψη προσωπικού τους. Επίσης, το TOEIC αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
 
 Κάθε πότε διενεργούνται οι εξετάσεις του TOEIC;

Οι εξετάσεις TOEIC διενεργούνται κάθε Πέμπτη, μια φορά την εβδομάδα. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας μια αίτησή ηλεκτρονικά μέσω του σχολείου μας τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.
 
 Σε ποια μέρη χωρίζεται το TOEIC;

Χωρίζεται σε 2 μέρη:
Listening Comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια: 45’
10→ Φωτογραφίες
30→ Ερωτήσεις- Απαντήσεις
30→ Διάλογοι
30→ Σύντομες ομιλίες

Reading comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια: 75’
40→ Ελλιπείς προτάσεις
12→ Συμπλήρωση κενών
48→ Κατανόηση κειμένων
 
 Με τι βαθμολογία επιτυγχάνω στις εξετάσεις του TOEIC;

Ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος κρίνεται σε μέτρια, καλή, πολύ καλή και άριστη η γνώση του.

Οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:
Μέτρια γνώση: 405-500 (Β1)
Καλή γνώση: 505-780 (Β2)
Πολύ καλή γνώση: 785-900 (Γ1)
Άριστη γνώση: 905 και άνω (Γ2)
 
 Πότε θα μάθω τα αποτελέσματα του TOEIC;

Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά εντός μίας εβδομάδας (5) εργάσιμες από την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων. Τα πιστοποιητικά ΤOEIC αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σχολείο μας και ανακοινώνονται στους σπουδαστές μας άμεσα.
 Πόσο διαρκεί το TOEIC;

Το TOEIC διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
 Ποια πτυχία αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ;

* Όσον αφορά στο TOEIC, στον ΑΣΕΠ αναγνωρίζεται μέχρι το επίπεδο του Advanced. Δηλαδή αν ένας υποψήφιος έχει πτυχίο TOEIC σε επίπεδο C2, θα πάρει τα μόρια, που αντιστοιχούν στο επίπεδο C1.

Επίπεδο Β1 Β2 Γ1 Γ2
CAMBRIDGE EXAMS PET FCE CAE CPE
CAMBRIDGE EXAMS   IELTS 4.5-5.5 IELTS 6-7 IELTS 7.5+
CAMBRIDGE EXAMS BULATS 40-59 BULATS 60-74 BULATS 75-89 BULATS 90-100
MICHIGAN EXAMS BCCE ECCE ALCE ECPE
TOEIC 405-500 505-780 785-900 *905 και άνω
EDEXCEL Level 2 Level 3 Level 4 Level 5
         

Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής
Υψηλάντου 46, Λάρισα
Τηλ: 2410551060 Κιν: 6942551845